Pärastlõunaks on hääletanud 57,2 protsenti valijatest

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised.
Riigikogu valimised. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu valimistel oli kella 16 seisuga käinud hääletamas 57,2% valijaskonnast. Kõige kõrgem on seni olnud osalusprotsent Harjumaal (62,8%) ja kõige madalam Ida-Virumaal (41,6%).

2015. aasta riigikogu valimistel oli pärastlõunaks hääletanud 56% valijatest. Lääne-Virumaal oli kella 16 seisuga käinud hääletamas 55,2 protsenti valijaskonnast.

Võrreldes eelmiste riigikogu valimistega on valimisaktiivsus Lääne-Virumaal omajagu kõrgem - 2015. aastal oli see kella 12 seisuga 38,9 protsenti (tänavu 44,1 protsenti) ja kella 16 seisuga 52,2 protsenti. Ilmselt on suurima panusa valimisaktiivsuse kasvu andnud e-hääletajad. Kas maakonna valimisaktiivsus tõuseb kõrgemale kui nelja aasta tagune 59,2 protsenti, selgub pärast kella kaheksat õhtul.

Kõik jaoskonnad on avatud kella 20-ni. Hääletada saab täna vaid oma elukoha järgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart või  juhiluba. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Eelhääletamisel ja e-hääletamisel antud häält valimispäeval muuta ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles