Virulasi kandideeris kaugemalgi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson.
Kaido Höövelson. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Harju- ja Raplamaal riigikogusse kandideerinud endine sumovägilane Kaido Höövelson kogus keskerakonna nimekirjas 644 häält ja riigikogusse ei pääsenud.

Oma erakonna nimekirjas oli rahva seas rohkem maadlejanime Baruto all tuntud mehe tulemus paremuselt kolmas. Peaminister Jüri Ratas kogus ringkonnas 9710 häält ja vedas enda järel riigikogusse kõigest ühe erakonnakaaslase, 944 häält kogunud Vladimir Arhipovi.

Küll on Baruto aga Ratase esimene asendusliige, ja kui too peaks mingil põhjusel, näiteks ministriametisse asumisel või europarlamenti valituks osutumise korral, parlamendist lahkuma, pääseks Kaido Höövelson riigikogusse.

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid reformierakondlasest juht Ants Leemets kandideeris traditsiooniliselt Tallinnas Kristiine, Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosas. Leemets kogus 476 häält, mida on sadakonna võrra vähem kui nelja aasta eest.

Lääne-Virumaal valimised võitnud Anti Poolametsa abikaasa Evelin Poolamets kandideeris EKRE ridades naabermaakonnas Ida-Virumaal, kus tema häältesaak jäi üpris kasinaks: toetajaid oli 107.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles