Evakueerumisel on probleemiks koduloomad

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalve juhtivkorrakaitseametnik Annika Orav tutvustas omavalitsusjuhtidele evakuatsiooniga seonduvat.
Politsei- ja piirivalve juhtivkorrakaitseametnik Annika Orav tutvustas omavalitsusjuhtidele evakuatsiooniga seonduvat. Foto: Vladislav Musakko

Neljapäeval Sõmerul peetud Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu koosolekul tõdeti, et evakuatsiooni korral tahetakse kaasa võtta ka koduloomad ja et voodihaigete transporditeenus on peaaegu olematu.

Maakonna omavalitsusjuhtidele andis evakuatsiooniga seonduvast ülevaate politsei- ja piirivalveameti (PPA) arendusosakonna valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametnik Annika Orav, kelle sõnul on ulatusliku evakuatsiooni korraldamine pandud hädaolukorra seadusega PPA ülesandeks.

Orava sõnul oli kohe selge, et PPA jääb ressursipuuduse tõttu ülesande täitmisega hätta, ja siin loodetaksegi omavalitsustele. Eeskätt oodatakse neilt abi evakueeritute majutamisel ja toitlustamisel. Orav rõhutas, et omavalitsusi kohustada selleks ei saa, küll aga võib loota, et abi antakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles