Simuna vabatahtlike päästjate võimekus paranes

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekomando garaažile paigaldatud uued tõstuksed võimaldavad meeskonnal sõita väljakutsele varasemast tunduvalt kiiremini.
Päästekomando garaažile paigaldatud uued tõstuksed võimaldavad meeskonnal sõita väljakutsele varasemast tunduvalt kiiremini. Foto: Mart Pruul

Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Seltsi päästemajale paigaldati hiljuti ­LEADERi meetme raames eraldatud 12 000 euro suuruse projektitoetuse abil uued uksed.

Kokku vahetati välja kuus ust: pea-, tagavaraväljapääsu, lao-, kahe õppeklassi ning torniuks.

Hoone terasprofiilustele lisaks paigaldati garaažile suured tänapäevase automaatsüsteemiga avanevad tõstuksed, mis tagavad päästeauto senisest kiirema väljasõidu.

Ühtlasi muutusid turvalisemaks nii hoone ise kui ka seal paikneva tehnika hoiutingimused. Samuti püsib maja sisetemperatuur stabiilsem.

Varem on päästehoonel vahetatud aknad ja paigaldatud küttekulude kokkuhoiuks õhksoojuspumbad.

Simuna vabatahtlike päästjate pealik Mart Pruul rääkis, et kuigi seltsi kuulub liikmeid märksa enam, käivad aktiivselt väljakutsetel praegu kuus-seitse pritsumeest. “Kirjas on rohkem, aga eks neid ole mujale tööle ka läinud ja juba selle pärast ei saa mitmed panustada,” tähendas Pruul.

Mullusel metsa- ja maastikupõlengurohkel aastal kogunes Simuna päästjatel väljasõite 35, aasta varem oli see number üheksa võrra väiksem.

Koos Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Seltsiga on Lääne-­Viru maakonnas kümmekond vabatahtlikku päästekomandot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles