Nii mõneski poes saab toitu oma karpi osta

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi poodides saab märtsis osta toitu ka oma karpi.
Rimi poodides saab märtsis osta toitu ka oma karpi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Märtsis on Rimi kauplustes looduskampaania ning muu hulgas võib kõikides Rimi poodides minna vabalt toitu ostma oma karbiga.

“Aeg-ajalt on ikka meieni jõudnud kõnesid ja kirju selle kohta, miks ei saa Rimist toitu oma karpi osta. Selliseid küsimusi oleme aastatega saanud üha rohkem ning seepärast tunduski olevat õige aeg see järele proovida,” rääkis Rimi vastutustundliku ettevõtluse spetsialist Katrin Bats. Tema sõnul eelnes otsusele põhjalik eeltöö.

“Uurisime alustuseks veterinaar- ja toiduametist, kuidas nad sellele vaataks. Tean, et nad on varem oma väljaütlemistes maininud, et neil põhimõttelist vastuseisu pole. Küll aga tähendab see müüjale ehk meile teataval määral suuremat enesekontrolli. Peame tagama, et oma karbiga tulevad kliendid oleks teadlikud sellest, et karp peab olema puhas ning kas see nende kodune karp ikka sobib näiteks kuuma toidu pakendamiseks. Sellekohase selgituse oleme ka klientidele teeninduslettidesse üles pannud,” selgitas Bats.

Esialgu on Rimi plaaninud kliendi oma karpi toidu müümist proovida märtsikuu jooksul.

“Kui see periood näitab, et toidu kvaliteet ei kannata ning kliendid on rahulolevad, siis oleks meil muidugi hea meel jätkata. Selle otsuse võtame vastu ilmselt märtsikuu lõpu poole,” kommenteeris ta. “Meie tervitame hea meelega klienti, kes tuleks poodi oma riidest ostukotiga, pakendaks puu- ja köögiviljad võrkkotti ning valmistoidu oma karpi.”

Coop Eesti Keskühistu kommunikatsioonijuht Martin Miido ütles, et nende kauplustes otsest reeglit toidu oma karpi ostmise kohta ei ole, kuid üldjuhul on seda võimaldatud. “Valmistoidu ostmisel oma karpi on oluline, et pakend oleks hügieeniline ja sellele oleks võimalik kinnitada hinnakleebis,” lisas Miido.

Rakvere Krooni Selveri juhataja Helgi Aver ütles, et praegu ei ole Selverist võimalik toitu oma karpi osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles