Suur õnnemäng – koolijuhid otsivad juba sügiseks õpetajaid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasila kooli direktorile Katrin Murakale näis mullu, et kogu maakeral pole ainsatki vaba loodusainete õpetajat. Ometi õnnestus neil kooli leida noor õpetaja Mart Kiis.
Lasila kooli direktorile Katrin Murakale näis mullu, et kogu maakeral pole ainsatki vaba loodusainete õpetajat. Ometi õnnestus neil kooli leida noor õpetaja Mart Kiis. Foto: Vladislav Musakko

Septembrini on küll veel ligi pool aastat aega, kuid koolidirektorid ei istu käed rüpes. Ministeerium nendib küll, et koolides ei ole lausalist õpetajate puudust, kuid argipäev näitab, et vajaliku ja sobiva õpetaja leidmine on üha enam õnneasi ja tarkus on selles, et tegutseda tuleb juba praegu.

Fortuuna oli Lasila kooli direktori Katrin Muraka poolt, kui ta eelmise aasta aprillis hakkas lapsepuhkusele suunduva pedagoogi asemele loodusainete õpetajat otsima. “See oli keeruline. Olime ahastuses,” meenutas Murakas.

Sügiseks oli aga asendus leitud. Ametikohal hakkas tööle kaks õpetajat. Üks neist – Tartu ülikooli magistrant Mart Kiis – on nüüd pool aastat kahel päeval nädalas tahvli ees olnud. Ta tunnistas, et alguses oli raske. Keerulisimaks nimetas ta taustatöö mahukust, kuid märkis, et teda paelub võimalus end arendada. “Ametis on väljakutseid ja iga päev paneb mind uutmoodi proovile,” lausus ta. Direktor Katrin Murakas võib rahulikult hingata. “Sel sügisel on Lasila koolil õpetajad olemas,” teatas ta. Kuigi Mart Kiis ei tea, mis on tema järgmised valikud, on tal tahe jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles