Valimisennustuse võitis aktiivne huviline

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver (vasakul) andis eile ennustusvõistluse võitjale Indrek Lepiksaarele toimetuses auhinna üle.
Andres Pulver (vasakul) andis eile ennustusvõistluse võitjale Indrek Lepiksaarele toimetuses auhinna üle. Foto: Kristi Ehrlich

Virumaa Teataja riigikogu valimiste ennustusvõistluse võitis Kadrina mees Indrek Lepiksaar, kes on enda sõnul päris aktiivne ennustusvõistlustel osaleja. Virumaa Teataja ennustusvõistlustel on mees ka varem võitjate hulka mahtunud, seda küll olümpiaennustuses.

“Ennustusvõistlustel osalemine on ka mingit otsa pidi sport,” sõnas mees, kes on ühtviisi huvitatud nii spordist kui ka poliitikast. “Eluga tuleb kursis olla ja ennast vormis hoida,” tähendas edukaim ennustaja.

Võit tuli Lepiksaarele üpris napilt ja ta edestas eelmise ehk kohalike valimiste ennustusvõistluse võitjat Mirgit Sillat vaid seetõttu, et oli valimisaktiivsuse oluliselt täpsema märkinud. Ja tegelikult oligi Indrek Lepiksaare poolt pakutud valimisaktiivsus 60,2 protsenti kõigi ennustajate poolt pakutust tõele ehk 60,8 protsendile kõige lähemal.

Mees suutis õigesti ennustada ka kõige vähem hääli kogunud kandidaadi ehk Veana Heinmetsa. “Eks ma ikka enne uurisin nimekirju natuke,” kommenteeris ta oma pakkumist.

Küsimusele, kes pääsevad Lääne-Virumaalt isiku- või ringkonnamandaadiga riigikogusse, päris õiget vastust ei tulnudki, sest enamik ennustajatest pani küll kirja neli nime, kuid seda, et Üllar Saaremäe Marko Pomerantsile “ära teeb”, ei osatud pakkuda.

Kõige lihtsam oli ennustajatele aga küsimus, kes endistest maavanematest kõige suurema häälesaagi kogub. Valdav enamus pakkus Marko Pomerantsi, kuid mõni üksik ennustaja arvas, et eksmaavanematest kogub suurima häälesaagi Einar Vallbaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles