Aasta õllesommeljee pruulis Purtses tuhat liitrit omanimelist õlut

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purtse pruulikoja pruulmeister Innar Marmor (vasakul) ja Eesti parim õllesommeljee aastal 2018 Juks Ojaperv: ühel õlleteo praktilised oskused, teisel maitsete tundmise ja joogi serveerimise kõrgetasemelised teadmised.
Purtse pruulikoja pruulmeister Innar Marmor (vasakul) ja Eesti parim õllesommeljee aastal 2018 Juks Ojaperv: ühel õlleteo praktilised oskused, teisel maitsete tundmise ja joogi serveerimise kõrgetasemelised teadmised. Foto: Aivar Ojaperv

Mullu sügisel end 2018. aasta parimaks õllesommeljeeks võistelnud Lääne-Viru juurtega Juks Ojaperv käis Purtse pruulikojas omanimelist õlut tegemas, mis on üks osa tema auhinnast.

Kui kõik plaanipäraselt läheb, peaks sest pruulist paari kuu pärast saama 10-11-protsendilise alkoholisisaldusega Imperial Baltic Porter.

Millist nime täpselt see õlu kandma hakkab, pole veel ­praegu teada, aga kindlasti ­räägitakse selle etiketil ­lugu Juksist ja õllesommeljeedest, sest Purtsel on kombeks oma õlled varustada pikema looga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles