Tapa käsipallurid andsid Viimsi esindusklubile vastu nina

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikola Naum, kes valiti meistriliiga veebruarikuu parimaks mängijaks, on SK Tapa värava lukku keeranud.
Mikola Naum, kes valiti meistriliiga veebruarikuu parimaks mängijaks, on SK Tapa värava lukku keeranud. Foto: Marko Saarm

Meeste meistriliiga B-vaheturniiri teises voorus näitas SK Tapa käsipallitiim neljapäeval kodusaalis koha kätte HC Viimsi / Tööriistamarketile, kui alistas külalised 34:25 (17:10). Viimati oli Lääne-Virumaa klubi Viimsi esindustiimist liigamängus jagu saanud päevapealt kuus aastat tagasi.

Meistriliiga parim snaiper Vahur Oolup viis kodumeeskonna juhtima, ent kuuendaks minutiks olid külalised 5:2 ees ning Tapa peatreener Elmu Koppelmann võttis juba minutilise vaheaja. Kaotusseisult 8:9 tegi Tapa muljet avaldava perioodi, mil hoiti vastased üheksa minutit väravata, tabati ise kuus korda ja Mikola Naum tõrjus kaks viimsilaste karistusviset.

Võimas minek jätkus puhkepausini ja avapoolaja viimase veerandtunni koguni 9:1 võitnud võõrustajad võtsid pärast Endrik Jaanise tabamust riietusruumi kaasa 17:10 eduseisu.

Teisel pooltunnil jäi Tapa pea neljaks minutiks vähemusse, aga võitles kaitses hästi ja hakkas seejärel uuesti edu suurendama. Järjekordselt võideti kümneminutiline periood seisuga 7:1, Puierästi värava järel kirjutati edunumbrid juba kahekohalise arvuga ning Viimsi oli löödud.

Jaanuaris kaks võitu ja viigi kogunud Viimsi pälvis neljanda kaotuse järjest, Tapa aga lõpetas sama pika kaotusejada. Võitjatel sai käe valgeks koguni 12 pallurit, neist viskas Oolup kuus, Marten Saar viis ja Jaanis neli väravat. Kaotajate poolel tabas Mihkel Vaher seitse korda.

Treener Elmu Koppelmann tõdes, et 15 minutiga tuli Tapa mänguline ülekaal välja. “Räägin ülivõrretes. Ükskõik kelle platsile panin, andis maksimumi. Kaks kolmandikku mängust oli puhtalt meie käes,” kõneles Koppelmann ja lisas, et mäng oli ilus. “Mikola Naum on pannud värava lukku ja ta annab noortele meestele indu juurde,” märkis tapakate juhendaja. Tribüünitäiele publikule esinesid sel korral Kerli Relli tantsutüdrukud Tamsalust.

Järgmine kohtumine peetakse juba homme võõrsil Aruküla/Audentese vastu. 21. märtsil toimub järgmine kodumäng, kus SK Tapa tahab karistada Viljandi HC tiimi, sest kahel viimasel kohtumisel on Viljandi Tapat napilt võitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles