Vihula mõisas kõlavad kaks kaunist kontserti

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmekülgselt andekas Märt Avandi.
Mitmekülgselt andekas Märt Avandi. Foto: Madis Sinivee

Täna ja homme toimuvad Vihula mõisas kahel järjestikusel päeval kõrgetasemelised kontserdid. Täna kell 17 kuuleb Alen Vezikot naistele pühendatud kontserdil “Soolo7”. Kontserdil on koos hurmurlaulik Vezikoga laval seitse kitarri, kaks klaverit, akordion ja mõned rütmipillid.

See on omanäoline projekt, kus kasutades luupereid ja arvutit, luuakse eriline kõlapilt ja viiakse kuulaja imelisse helidemaailma. Tänapäevase tehnika abil on võimalik laval teha muusikat ning esitada seda kujul, mis varem polnud võimalik. Nüüd saab üks mees mängida laval rohkem kui seitset instrumenti. Kontserdil tuleb lisaks Alen Veziko loomingu paremikule esitamisele tema uudislooming sügisel ilmuvalt stuudioalbumilt, mis on järjekorras seitsmes. Sellest tulenevalt on kava pealkiri “Soolo 7”.

Päev hiljem, pühapäeval kell 17 on kavas “3 meest, naine ja kontsert”. Kontserdi tutvustuses öeldakse, et kõigepealt oli sõna– eks selle üle või vaielda. Kui aga kaevuda eesti luuleklassikasse, siis on täiesti selge, et paljud imelised laulud on inspireeritud just meie poeetide parimatest tekstidest.

Kontsert põimib poeesia ja muusika. Ning laseb sõnal heliseda ka iseseisvalt, muusikata. Armastatud näitleja Märt Avandi teeb rännaku läbi 101-aastase Eesti luuleklassika, lastes kõlada tekstidel, mille on loonud meie elavad, aga ka juba lahkunud poeedid. Näitlevad lauljad Nele-Liis Vaiksoo ja Lauri Liiv raamivad selle rännaku muusikaliselt, esitades ilusaimatele emakeelsetele tekstidele loodud laule. Klaveril kuuleb neid saatmas ja meeleolu loomas noort andekat pianisti Johan Randveret. See on intiimne õhtu, kus tähistatakse sõna ja keele ilu, õhtu, kus kohtuvad olevik ja ajalugu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles