Rakvere noormees sattus sündmuste keerisesse

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus-Meremaal Christ­churchi mošees hukkus rünnakus pea poolsada inimest.
Uus-Meremaal Christ­churchi mošees hukkus rünnakus pea poolsada inimest. Foto: Reuters

Kui Uus-Meremaal viibiv Ander Pais mõistis, mis tema elukohaks olevas Christchurchis just toimunud oli, seadis ta esimeseks eesmärgiks kodustele teada anda: minuga on kõik korras!

Rakvere juurtega filmitegija, Rakvere gümnaasiumi vilistlane Ander Pais võttis mullu suvel koos sõber Henri Laumetsaga suuna kääbikute koju Uus-Meremaale, et 2019. aasta sügisel uus reisiseriaal teleekraanile tuua. Noormehed peavad aktiivselt blogi “Kääbiku radadel”, mille vahendusel saab teada ka seda, et hiljutine massimõrv Uus-Meremaal toimus üsna nende lähedal.

Mõni tund pärast veriseid sündmusi ligikaudu neljasaja tuhande elanikuga linnas postitasid Ander Pais ja Henri Laumets sotsiaalmeediasse: “Täna on Uus-Meremaa ajaloo üks süngeimaid päevi. Christ­churchis, kus ka meie hetkel viibime, toimusid mitmes kohas massitulistamised. Meiega on kõik korras ja oleme turvaliselt kodus. Avaldame kaastunnet ohvrite omastele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles