Rakvere tänavad: korras peatänavatest sea songermaani

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Pikk tänav koosneb vaid aukudest, kuid aprillis läheb see seitse kuud vältavasse remonti ja renoveeritakse promenaadiks, kuhu autodele jääb ühesuunaliseks liikluseks üks sõidurada.
Rakvere Pikk tänav koosneb vaid aukudest, kuid aprillis läheb see seitse kuud vältavasse remonti ja renoveeritakse promenaadiks, kuhu autodele jääb ühesuunaliseks liikluseks üks sõidurada. Foto: Aivar Ojaperv

Eilne hommik ei alanud Rakvere linnavalitsuse teedeinsenerile Lennart Korbele just kõige meeldivamalt: tegeleda tuli ühe pretensioonika liiklejaga, kes oli Pika tänava lõpututes aukudes rõhkunud oma auto rehvi. Rakvere linna tänavad on hullemad kui kuumaastik, pahandab nii mõnigi linnakodanik.

Võrdlus kuumaastikuga pole Lennart Korbe arust kohane. “Igal kevadel on olukord samasugune,” pareeris ta. “Seis pole katastroofiline. Muljet võivad võimendada kontrastid: oleme peatänavad päris heasse seisu saanud ja neilt kõrvale pöörates võib tunduda, et auke on palju.”

Rakveres on tänavaid ligi 100 kilomeetrit. Umbes neljal-viiel kilomeetril asfaltkatet veel pole: Malmi, Härma, Kütuse, Allika, Mäekalda ja mõni tänav veel on kaetud kruusa või freespuruga. Lennart Korbe sõnul on palju remonditud viimasel kolmel-neljal aastal, varem polnud raha. “Oli valik, kas remondime ühe tänava korralikult ega tee mujal midagi või kõpitseme kõikjal hädapäraselt,” lausus ta. “Viimastel aastatel oleme saanud teha mõlemat ja linna mitu peamagistraali on juba päris head.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles