Repliik: Hädapasunate huilged summutavad jõulukelli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Raigna
Raivo Raigna Foto: Tairo Lutter

Saabunud advendiaega ilmestab hädapasunate koor. Kaeblikes ja süngetes toonides kirjeldavad pessimistlikud analüütikud ja muud prohvetid järjekindlalt, millises võlakriisidest ja majandusmuredest räsitud maailmas elame.


Nii eurole kui dollarile ennustatakse kokkukukkumist. Halvad uudised mõjuvad jõulisemalt kui leebed jõulurahu sõnumid ja iga prohvet soovib kuulus olla. Seekord mitte üksnes raja taga, vaid ka omal maal.


Aeg on keeruline ja paljud probleemid tõsised. Õnneks on mõne kurjakuulutava ennustuse aeg saanud juba ümber ja see annab tunnistust, et vähemalt osa ettekuulutajatest on olnud valeprohvetid.
Kuid vahelduseks hädapasunate huilgamisele on inimestele vaja hinge kosutamiseks ka jõulukellade kaja ja tarka nõu. Just lohutavast sõnumist ja tarkadest nõuandjatest tunneme praegu puudust, kuidas kriisist väljapääsu leida.


Nii nagu viis aastat tagasi nappis neid tarku, kes üleüldises majandusedu ja eurojumaldamise eufoorias ei kutsunud inimesi kainelt mõtlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles