Kiri: kellele on see Pika tänava ilu mõeldud?

, Pika tänava antiigi- ja kunstiäri Hansa Antiik omanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Laasmägi.
Raivo Laasmägi. Foto: Tairo Lutter

Olen rääkinud mitmete Pika tänava elanikega, poodnikega, ja kõik on väga murelikud. Ei saagi täpselt aru, mis meid ees ootab. Need väikesed lausekatked, mis seni on lehtedes ilmunud, tekitavad ainult arusaamatust. Üldiselt ollakse väga skeptilised.

Mina isiklikult ei saa aru, millega meil selle suurprojekti näol tegemist on. Kas see on mingi omalaadne performance, kas see on kunstiteos või ühe linnaosa kapitaalne renoveerimisprojekt? Palju hea ja ilusa hulgas, mis on linnas sündinud, näeme arvukalt objekte, milles on mitu korda rohkem kunsti kui funktsionaalsust ja kasutajasõbralikkust. Võtke või Vallimäe trepp, mida mööda kõndida on ebamugav, võtke Keskväljaku varese moodi bussipeatus, mis vihma eest ei kaitse. Mullahunnik seisab Keskväljaku eklektiliste kellukate kõrval juba aastaid.

Loomulikult tuleb Pikk tänav korda teha. Aga põhiküsimus on, kellele seda sel kujul tehakse. Pingid, valgustid, puud ja põõsad. Kindlasti ilus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles