Lasila vahtraalleed ootab uuendus

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere vallas Lasilas eemaldatakse sel kevadel haiged ja murdunud puud ning istutatakse asemele püramiidhaavad ja mõned vahtrad.
Rakvere vallas Lasilas eemaldatakse sel kevadel haiged ja murdunud puud ning istutatakse asemele püramiidhaavad ja mõned vahtrad. Foto: Maia Simkin

Tänavu märtsis-aprillis uuendatakse Lasila külas alleed. “Puud on pikalt hooldamata, murdunud, haiged ning saanud kahjustusi nii autodelt kui ka teehooldevahenditelt. Ka on allee sees pikad tühimikud juba hävinenud puudest,” kirjeldas Rakvere valla keskkonnaspetsialist Maia Simkin.

Plaanis on eemaldada kõik suured puud, mis pole terved, ning istutada nende asemele uued.

Simkin selgitas, et kuna Vahtra allee on väga kitsas, kasutatakse uuel istutusel puude püramiidjaid vorme – püramiidhaabu, aga ka mõningaid laiavõralisi vahtraid.

Langetatud puud lähevad Lasila põhikooli kütteks. “Kuna plaanis on soetada kahe-kolme meetri pikkused istikud, pole meeleheiteks põhjust – uus allee on juba paari aasta pärast suur ja ilus. Üle jääb teda vaid oskuslikult hooldada,” kommenteeris Simkin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles