Galeriis avatakse Benita Vommi maalinäitus

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benita Vommi maal "Maastik. Järve talu".
Benita Vommi maal "Maastik. Järve talu". Foto: Vladislav Musakko

Rakvere Galeriis avatakse esmaspäeval, 25. märtsil kell 17 Rakverest pärit Benita Vommi maalinäitus “Naised ja lilled Järve talu vaasis”. Näitusel on tööd Rakverest, Tartust ja Tallinnast.

28. juulil 1908. aastal Rakveres sündinud Benita Miralda Vomm, kes kandis neiuna nime Mölder, lõpetas aastal 1926 Rakvere linna ühisgümnaasiumi ja asus õppima kõrgemas kunstikoolis Pallas, mille lõpetas aastal 1929, olles läbinud õpingute käigus ka joonistusõpetajate kursused.

Aastatel 1931–1936 oli Benita Vomm Rakvere Zeeh’ tütarlaste kommertsgümnaasiumis joonistusõpetaja.

Põgenenud aastal 1944 koos lastega Saksamaale, töötas ta aastatel 1945–1948 Augsburgi eesti gümnaasiumis joonistusõpetajana. Aastal 1948 asus ta Venezuelasse ja asutas Caracases oma stuudio, aastast 1953 elas ta Kanadas Torontos kuni oma surmani 26. jaanuaril 2005. aastal.

Benita Vomm sai tuntuks realistlike portreedega, samuti on ta loonud figuurikompositsioone ja abstraktsionistlikke maale.

Hiljaaegu esitleti Rakvere linna­valitsuses Benita Vommi kolme maali: “Lilled vaasis” aastast 1960, “Maastik. Järve talu” aastast 1962 ja “Naised”, valminud aastal 1963, mis olid jõudnud Mai ja Tiit Treude annetusena tagasi kunstniku sünnilinna. 

Benita Vommi maal “Naised”.
Benita Vommi maal “Naised”. Foto: Vladislav Musakko
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles