Leia kõige eestilikum sõna

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018.
Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvusringhääling otsib kõige eestilikumat sõna, sellist, mis peegeldab kõige paremini Eestit ja eestlust ning annab edasi meie keelele ja kultuurile omast.

Emakeelepäevaga alguse saanud suure keelealgatuse raames tähistatakse eesti keele rikkust ja otsitakse sõnu, mis annavad kõige paremini edasi meie maa, inimeste ja kultuuri eripära. Millised sõnad tulevad keelele, mõeldes Eestile ja eestlusele?

ERR kutsub esitama sõnu, mis inimeste arvates on ainuomased just Eestile ehk kõige eestilikumad, olgu valitud sõna eestilik kõla või sisu poolest.

Esitada võib nii igapäevaseid kui ka harva kasutusel olevaid sõnu, sest eesti keele aastale pühendatud sõnaalgatusega soovib ERR kaardistada eesti keele rikkalikku sõnavara iga inimese vaatenurgast. Ühtlasi kutsub ERR keeleotsinguga samal ajal üles arutlema eesti keele ilu ja tähendusrikkuse, aga ka keele kasutamise üle aastal 2019.

Oma ettepaneku kõige eestilikuma sõna kohta saavad kõik keelehuvilised sisestada 30. märtsini lehel err.ee/keeleaasta.

Kahe nädala jooksul kogutud sõnadest teeb ERR aprilli alguses põhjaliku ülevaate ja kõige sagedamini esitatud sõnad pannakse rahvahääletusele, et leida sümboolselt see üks, kõige eestilikum sõna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles