Lääne-Viru triatleet konkureeris USA-s parima sõdalase tiitlile

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Vabaorg (esiplaanil) esindas Eestit USA-s parima sõdalase võistlustel, kus tuli sõdurite kategoorias kolmandale kohale.
Kevin Vabaorg (esiplaanil) esindas Eestit USA-s parima sõdalase võistlustel, kus tuli sõdurite kategoorias kolmandale kohale. Foto: Maryland National Guard

Läinud sügisel kaitseväkke aega teenima läinud triatleet Kevin Vabaorg osales hiljuti USA-s korraldatud militaarvõistlustel, kus pälvis kolmanda koha.

Viru-Jaagupist pärit 20-aastane sportlane oli üks paljudest Marylandi osariigis Baltimore'is ja selle lähiümbruses Best Warriori jõuproovil edukalt rassinud Eesti kaitseväelastest.

Kolmes võistlusklassis peetud võistlustel selgitati parimad ohvitseride, vanemallohvitseride ja sõdurite arvestuses. Staabi- ja sidepataljoni ajateenija Vabaorg saavutas kolmanda koha sõdurite kategoorias.

Noormehel tuli neli päeva väldanud jõuproovil võistelda kümnel alal, mis nõudsid lisaks füüsilisele vastupidavusele tehnilist taipu, otsustuskiirust ja taktikalisi oskusi. Muu hulgas tuli käsitseda mitmesuguseid relvi, osutada meditsiinilist abi, täita sideülesanne, aga samuti läbida öine orienteerumisrada ning kirjutada poole tuhande sõnaline essee.

Eri kategooriates individuaalse esikoha saavutanud eestlaste kõrval rassisid USA-s võõrustajate Marylandi rahvuskaardi esindajad ning Bosnia ja Hertsegoviina kaitseväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles