Jooksev vahtramahl kuulutab kevadet (1)

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Mülleril on kodu läheduses üks kindel vaher, mis teda igal kevadel mahlaga varustab. Ja vanaaegne käsipuur, millega puukoore sisse auk teha.
Martin Mülleril on kodu läheduses üks kindel vaher, mis teda igal kevadel mahlaga varustab. Ja vanaaegne käsipuur, millega puukoore sisse auk teha. Foto: Anni Rikker

Muusik Martin Mülleri ja tema pere jaoks on kevad käes, sest vahtramahl kui esimene kevadekuulutaja sai läinud pühapäeval jooksma pandud. “Hakkas vaikselt tulema, mitte küll väga suure hooga,” ütleb muusik.

Esimesel päeval andis vahtrapuu välja poole liitri jagu mahla, millest Martin Müller ise sai mõne lonksu, sest kaksikutest pojad jõid selle kulinal ära. “Mahl on väga hea, mitte ülimagus,” lausub Müller ja pakub, et nädalakese pärast saab nektarit juba mitmeliitriste nõudega koguda.

Tänavu hakkas mahl tavapärasest oma kaks nädalat hiljem jooksma – kevad venib ja Põhja-Eestis on maa veel küllaltki külmunud. Samas teab muusik, et Lõuna-Eestis, kus ilm soojem, panid tema tuttavad vahtramahla juba mitu nädalat, tagasi jooksma, mõni tegi seda lausa kuu aja eest. “On kevadeid, kui olen isegi veebruari lõpus vahtra jooksma pannud,” meenutab Müller. Kasemahla hilinemisse ta väga ei usu, sest kui kevad mühinal hoo sisse saab, läheb kõik kiires tempos.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles