Haljala vallajuhid ametist priid

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks ajajärk Leo Aadli elus sai teisipäeva õhtul läbi, tema kohustused vallavanemana lõppesid.
Üks ajajärk Leo Aadli elus sai teisipäeva õhtul läbi, tema kohustused vallavanemana lõppesid. Foto: Vladislav Musakko

Haljala vallavolikogu teisipäevane istung algas Tammsaare tsiteerimisega tõe ja õiguse taga ajamisest, peale mida taandas volikogu esimees Vello Väinsalu end ametikohalt ning umbusaldati vallavanem Leo Aadlit. Istungi lõppedes polnud omavalitsusel enam kumbagi juhti.

Enne tagasiastumisavalduse esitamist kõneles Vello Väinsalu, et viimase kuu aja jooksul on Haljala vallas peetud läbirääkimisi väiksemates ja suuremates seltskondades, moodustatud koalitsioone ja opositsioone, seistud nii oma mina kui ka rühma huvide eest. Aga oluliste asjade tehtud saamise eesmärgil – pidades silmas just suuri investeeringuid, mis eelkõige puudutavad koole – tuleks suuta üle olla oma pisikesest minast, vaadata kaugemale oma rühma huvidest ja mõelda suurelt.

Nimelt esitasid koalitsioonipartnerid, valimisliidu Plaan A liikmed Vello Väinsalu, Anti Puusepp ja Triin Toming ning valimisliidu Maheda liikmed Margus Punane, Rainer Lille ja Urve Kingumets veebruarikuisel volikogu istungil avalduse reformierakondlasest vallavanema Leo Aadli umbusaldamiseks, tuues põhjuseks Haljala uue koolimaja ehitamise asjaajamisega seonduvaid vigu ning tegevusega venitamist. Koalitsioon, milles peale 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimisi kokku lepiti, sellisel kujul enam ei toimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles