ÄrpKris jõudis Eesti esimesel statistikavõistlusel Euroopasse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa statistikavõistluse Eesti voorust tõid teise koha koju Rakvere gümnaasiumi kaheksandikud Kris Sipolainen ja Ärp-Johannes Vilu ning matemaatikaõpetaja Merle Silla.
Euroopa statistikavõistluse Eesti voorust tõid teise koha koju Rakvere gümnaasiumi kaheksandikud Kris Sipolainen ja Ärp-Johannes Vilu ning matemaatikaõpetaja Merle Silla. Foto: Meelis Meilbaum

Kui Ärp-Johannes Vilu ja Kris Sipolainen kuulsid matemaatikaõpetajalt, et võiks osaleda Euroopa statistikavõistluse Eesti voorus, olid nad kohe nõus. Noormehed nentisid, et statistika neid väga ei köida, kuid ometi tõid matemaatika kuldpead võistluselt ära auväärse teise koha.

Kui Rakvere gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Merle Silla kuulis, et toimub õpilaste Euroopa statistikavõistluse riigisisene voor, mõtles ta kohe, et võiks kaheksanda klassi poisid Ärp-Johannes Vilu ja Kris Sipolaineni võistlustulle saata. Mõistagi, mõlemad noormehed on matemaatikas ässad.

“Alguses ehmatas see, et poisid pole varem statistikaga kokku puutunud. Aga nad on ju noored hinged, valmis tegutsema,” rääkis õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles