Ehitusinsener on valinud vaimuliku tee (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Rumm ordineeriti diakoniks.
Juhan Rumm ordineeriti diakoniks. Foto: Meelis Meilbaum

Eile ordineeriti Rakveres EELK Kolmainu koguduse kirikus Pikas tänavas diakoniks Juhan Rumm, kes on hariduselt ehitusinsener ja töötanud mõnda aega Rakvere linnavalitsuses.

Koguduse õpetaja Tauno Toompuu selgitas, et diakoonia tähendab teenimist ja on tänapäeval seotud sotsiaaltööga.

Diakon on kirikus ka õpetaja abiline. Toompuu sõnul on ta lisaks sellele, et on Rakvere koguduse õpetaja, hooldusõpetaja Väike-Maarjas ja Tamsalus. Rumm hakkabki teda peamiselt abistama väljaspool Rakveret.

Täna pärast jumalateenistust Väike-Maarjas ütles Rumm, et see ei olnud tema esimene tööpäev, vaid ta on õpetaja loal pidanud teenistust juba kaheksa kuud.

Rummu sõnul töötas ta Rakvere linnavalitsuses ehitusinsenerina 1990-ndate keskel ja selle sajandi alguses. Küsimusele, miks ta valis vaimuliku tee, vastas Rumm, et me kõik oleme vaimulikud. "Meid kõiki on jumal puudutanud," sõnas ta ja lisas, et küsimus on vaid selles, kuidas me selle puudutuse vastu võtame.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles