Mundrikandjad on uue vormiga täitsa rahul

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemkoerajuht Raul Bamberg uue vormi ja neljajalgse teenistuskaaslase Mausriga.
Vanemkoerajuht Raul Bamberg uue vormi ja neljajalgse teenistuskaaslase Mausriga. Foto: Toomas Herm

Politsei vahetab vormi ja esimesed riidetükid on jõudnud ka meie maakonda. Kõige suurema muutuse on läbi teinud välivorm, muutub ka paraadmunder, kuid seda hakkavad politseinikud praegusest harvem kandma.

Maakonna noorsoopolitseinik Aleksei Osokin ütles, et esmalt saavadki uued vormid need, kes väljas ehk politsei keeli põllul tööd teevad. Üks erisus varasemate vormidega võrreldes on see, et käisele on ilmunud embleem, mis näitab kandja kuulumist kindlasse tööliini. Näiteks on oma embleem kiirreageerijatel, koerajuhtidel, lennusalgal, politsei eriüksusel K-komando. Kõik embleemi ei kanna, näiteks patrullpolitseinikul jääb parem käis märgita. Samas politseinik, kes on koolitatud merepäästes, saab sinna kinnitada SAR-i ehk otsingu- ja päästetööde embleemi. Politseis on kasutusel 12 eri embleemi.

Politsei uut vormi on kahte värvi: tumesinine ja roheline. Viimast kannavad kiirreageerijad, koerajuhid ja piirivalvurid. Rohelise vormiriietuse juurde käib lisapeakate. Kui tumesinise vormi kandjatel on suvine ja talvine müts, siis rohelistel mehikestel on veel kaabut meenutav peakate. Vastavalt ilmale on korrakaitsjatel valida kahe komplekti vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles