10 ja 50 aastat tagasi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Virumaa Teataja

Virumaa Teataja 10 ja 50 aastat tagasi

50 aastat tagasi

Kui kevad on südames

Südapäeval võtab võimu kevad. Päike paitab kukalt kaunikesti. Ent lumes sumpa ikka veel põlvest saadik. Öine külm ei anna järele. “Õitsengu” kolhoosis ei ole saanud paaril aastal käia. Ja vaat, kus vigur! Mõnes kohas ei tunne enam vanu paiku ära. Essust silma otse Varangule välja. Võsa vahepeal kadunud. 150 hektarit uudismaad astub põllumehe käsutusse. Varangu tee äärde hakkab kerkima uus sigalakompleks. 8 hoonet lüüakse lähematel aastatel püsti. Vahepeal on valmis saanud uus töökoda. Astun koos esimees Hundo Viluga sisse. Soojad ruumid on nüüd remontijatel. Paar traktorit lösutab sees. Eks seda pidevat kohendamist tuleb ikka ette. Muidu aga on remondi hooajaplaan täis. Lisaks ka 15 kohaga garaaž. Pole enam pakasega autode piinamist. Eriti aga meeldib mõnus duširuum. Hommikul mine või peoülikonnas tööle. Keskuse juures tikub keelele küsimus: “Kas ka oma visiitkaardile ei mõtle? See tähendab, et kaasaegset kontorit ei hakka ehitama.” “Miks mitte. Kuid iga asi omal ajal. Praegu näiteks oli ju töökoda tähtsam.” Peaagronoom Villu Müüripealiga saad kokku nagu tellimise peale. Oli ju õigupoolest külaskäigu eesmärgiks see, kuidas “Õitsengu” põllumees kevadele vastu läheb. Agronoom lööb märkmiku lahti: “Seeme on klassis. Omakasvatatud heinaseemet parasjagu.” Tänavune kevad tikub hilinema. Kõik, mis nüüd teha annab, tuleb ära teha. Jah, kevad on südames ...

Kirjutas J. Laurand

10 aastat tagasi

Rakverre tuli kolm teatriauhinda

Rahvusvahelise teatripäeva auhinnagalal Rakvere teatris tõusis laureaadiseisusse kolm siinset teatriinimest: Toomas Suuman, Tuuli Jaansen ja Katrin Somelar. Rakvere teatri näitleja Toomas Suuman pälvis Karl Adra nimelise auhinna, mis antakse draamanäitlejale, kelle korrektne eesti keel, kõnekultuur ja sõnumi selgus jõuab kõige paremini publikuni. Žüriid juhtinud Lea Tormise sõnul langes otsus Toomas Suumani kasuks mitmel põhjusel. “Ta on väga hea sõnaväljendusega – mitte ainult hea diktsiooniga, vaid on väga sisukalt ise selle taga, mida räägib laval. Samuti on ta eestikeelse sõnaga väga põhjalikult tegelnud juba mõndagi aega: kirjutanud näidendeid, mis on pühendatud eesti kultuuriloole. Lisaks tema osalus suurepärases “Johannese passioonis”. Ta on mitmekülgselt väärtustanud nii Rakvere kui kogu Eesti kultuuri ja kultuurilugu,” võttis Lea Tormis kokku žürii hinnangu. Administratiiv- ja haldusala töötaja kategoorias tunnustas žürii Rakvere teatri pearaamatupidajat Tuuli Jaansenit. Eesti Grimeerijate Liit andis oma auhinna Rakvere teatri grimeerijale Katrin Somelarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles