Tapa noored tõstjad pälvisid Järvamaa meistrivõistlustel medaleid

Merly Raudla
Copy
13-aastane Roomet Väli võistlemas.
13-aastane Roomet Väli võistlemas. Foto: Erakogu

Albu rahvamajas peetud kuuendatel Aleksander Rudolf Laane mälestusvõistlustel ja Järvamaa meistrivõistlustel tõstmises võtsid mõõtu ka Tapa valla noortõstjad Vargamäe Spordiklubist ning püstitati mitu uut Eesti rekordit.

Noormeeste U15 arvestuses võitis mäekõrguse eduga esikoha Roomet Väli. Rebimine (93) ja tõukamine (112) andsid kokku 228,34 punkti ning kindla esikoha nii mälestusvõistluste kui ka Järvamaa meistrivõistluste arvestuses. 13-aastase noormehe tulemus purustas ka eelmised Eesti rekordid U13 vanuseklassi 81+ kehakaalus. U17 neiude seas rebis Kaisa Kivirand 53 ning tõukas 58 kilogrammi. Mälestusvõistlustel andis see tulemus piigale teise ning meistrivõistlustel esimese koha.

Poiste U12 vanuseklassis jõudis Harri Saareoks tulemusega 60 (25 + 35) kg mälestusvõistluste arvestuses neljandale ning Järvamaa meistrivõistlustel esimesele kohale. Mirdo Ellermaa asetus tulemusega 47 (21 + 26) kg vastavalt viiendale ja teisele kohale.

“Ühe kulutusega kaks võistlust,” märkis tõstjate treener Ahti Uppin ja lisas, et nädal enne Albu võistlust katsus Roomet Väli ka Leedus jõudu. “Siis ta rebis 92 kilo. Muidugi läksime kilo rohkem üritama. Ettevalmistus on tehtud,” avas treener tagamaid. Leedus läks noorel tõstjal tõukamine aia taha ning nüüd oligi kodumaal võimalik see tasa teha.

“Saimegi rekordi. Tegime kuus kilo juurde. Alati ei sõideta ülesmäge, vahel tuleb allamäge ka minna,” lausus Uppin ning tõdes, et treener on alati rahul, kui rekordid tulevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles