Muuga noored tähistavad künnipäeva

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga noored tähistasid künnipäeva ka eelmisel aastal.
Muuga noored tähistasid künnipäeva ka eelmisel aastal. Foto: Meelis Meilbaum

Muuga noored tähistavad künnipäeva reedel kohalikus raamatukogus.

Rahvakalendris on künnipäev küll 14. aprillil, see on üks vanimatest pühadest koos ohvripidustustega. Et 14. aprill on pühapäev ehk puhkepäev, siis võeti nõuks tähistada künnipäeva varem.

Muuga raamatukogu direktori Maarika Lausvee sõnul soovitakse künnipäeva tähistamisega hoida au sees vanu traditsioone ja tutvustada noortele põllumajandust.

Künnipäeval tutvustatakse õpilastele põllumajanduserialade õppimisvõimalusi Järvamaa kutsehariduskeskuses, kohaliku põllumajandusühistu tegemisi ning mitme firma traktoreid ja atru.

Kohale on tulemas agronoomist ajakirjanik, raamatu "100 teraviljapeenart" autor Heino Laiapea ja Eesti Künniseltsi esindaja Margus Ameerikas. Samuti avatakse fotonäitus Vinni valla piirkonna kolhooside-sovhooside tublidest põllumeestest ja nende masinatest. Tutvuda saab ka tubli künnimehe Raido Kunila ja kohaliku kooli õpilase Andres Tamme künnivõistluste võidukarikatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles