ID-kaardi ja passi ootejärjekorrad hakkavad peagi venima

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Elmo Riig / Sakala

Seoses Eesti isikudokumentide taotluste järsu kasvuga võivad inimesi oodata lähiaastatel ebamugavused, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Raivo Küüt.

Ta selgitas riigikantseleile saadetud kirjas, et aastail 2012-2015 lõppevad korraga kehtivusajad Eesti kodaniku isikut tõendavatel dokumentidel, mis on väljastatud alates 2002. aastast kümneaastase ja alates 2007. aastast viieaastase kehtivusega. Sellest tulenev dokumendi taotluste arvu tõus on suurim kodakondsus- ja migratsioonivaldkonna ajaloos, vahendab ERR Uudised.

«Eelpool nimetatud perioodil mitmekordistub kodakondsus- ja migratsioonibüroode teenindustes klientide arv, pikenevad ootejärjekorrad ning võrreldes praegusega ka dokumendi kättesaamiseks kuluv aeg,» märkis Küüt.

PPA püüab ennetada olukorda, kus uue dokumendi taotlus esitatakse ametile viimaste aastate lühikestele väljastustähtaegadele lootma jäädes vahetult enne oma dokumendi kehtivusaja lõppemist, kuna ollakse harjunud, et dokumendi saab kätte oluliselt kiiremini kui seaduses sätestatud 30 päeva.

PPA soovitab Eesti kodanikele, kellele on varem välja antud Eesti kodaniku pass või isikutunnistus, esitada taotlus uue ID-kaardi saamiseks posti või e-posti teel, kodakondsus- ja migratsioonibüroo teeninduste külastamiseks soovitatakse aga piisavalt aega varuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles