Rakvere linn alustas suuremahuliste heakorratöödega

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaakumimur toimetab linnatänavatel hommikust õhtuni.
Vaakumimur toimetab linnatänavatel hommikust õhtuni. Foto: Kristel Mänd

Rakvere linna lepingulised partnerid plaanivad heakorratöödega valmis saada juba aprilli lõpuks.

Rakvere linnavalitsuse teedeinseneri Lennart Korbe sõnul alustas linn avariiohtlike löökaukude likvideerimist juba märtsis. Kui ilmad lähevad püsivalt soojaks, saab alustada suuremate remonttöödega. Tehakse asfaldiparandusi (sõiduteede lagunenumad kohad, kaevuümbruste ja trasside äravajumised). "See töö peaks põhiliselt toimuma alates püsivalt soojade ilmade saabumisest aprillis kuni maikuu lõpuni. Kevadel püütakse tänavate remonttööd linnas ära teha võimalikult ruttu, edasi tehakse parandustöid vastavalt vajadusele," selgitas Korbe.

Sõiduteede puhastamisega tolmust alustati aprilli keskel ja tänavad saavad puhtaks kuu lõpuks. Aprillis tehtava suurpuhastuse käigus eemaldatakse tänavatelt sinna talve jooksul kogunenud mustus. Edaspidi puhastatakse sõiduteid regulaarselt kaks-kolm korda kuus kuni novembri lõpuni, nii kaua, kuni ilmad võimaldavad. Vaakumimuriga saab puhastada peamiselt kesklinna tänavaid, kuhu on ehitatud rentslid ja pandud äärekivid.

Linnaaednik Anu Otsma sõnul käivad linna haljasaladel usinad koristustööd, suurem prügi on koristatud, peenem prügi ja sügisesed lehed saavad koristatud hiljemalt aprilli lõpuks. Lõpusirgel on selleks aastaks põõsaste noorenduslõikus ja järgmisena korrastatakse püsilillepeenrad.

Kolmapäeval istutati kesklinnas asuvatesse lillekastidesse esimesed sibullilled – Rakvere Keskväljakule 1300 tulpi ja 800 hüatsinti, promenaadile 400 tulpi ja 90 võõrasema ning Parkali tänavale 1300 suure lisakrooniga nartsissi. Järgmisel nädalal lisandub 444 värviküllast võõrasema Tallinna tänaval, Tuleviku tänava ringteel ja Pagusoo poolt linna sissesõidu juures asuvatesse lillekastidesse. Linnaaednik kutsub inimesi leidma aega ja võimalust jalutada kesklinnas ja nautida õiteilu ning rikkalikku lillelõhna. Ühtlasi paneb ta kõigile südamele – selleks, et lilledest jätkuks rõõmu kauemaks, ei ole need mõeldud kaasavõtmiseks.

Linnavalitsuse järelevalvespetsialist Moonika Pitkve tuletab kõigile kinnistuomanikele meelde, et kinnistu omaniku kohus on hoida korras kinnistul asuva ehitise fassaad ja kõrvaldada vajadusel varisemisohtlikud kivid. Samuti tuleb korras hoida oma kinnistuga vahetult piirnev üldkasutatav territoorium. Kinnistuga piirnev muru ja rohi tuleb niita vähemalt kahel korral ajavahemikus 1. maist 1. oktoobrini ja kesklinnas vähemalt üks kord kuus.

Rakvere linnajuhid teevad koostöös linna heakorratöid teostavate ettevõtetega üleskutse kõikidele linlastele puhastada talvisest mustusest oma majaesised ja kinnistutega piirnevad kõnniteed lähima nädala-kahe jooksul. Sellega tagatakse ka linnale teenust osutavatele ettevõtetele töö, mis toodab linnapildis tulemust. "Linnatänavaid puhastada ilma erakinnistuomanike samaaegse tegevuseta on meie kõikide ühise raha raiskamine," märkis linnapea Marko Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles