Eesti ja Belgia pioneeriüksused tõttasid kaitseliitlastele appi

Margus Martin
, reporter
Copy
Kaitseliidu Viru maleva väljaõppetingimused Rutja harjutusalal muutuvad järjest paremaks. Oma panuse andsid selleks hiljuti 1. jalaväebrigaadi ja Belgia pioneeriüksused.
Kaitseliidu Viru maleva väljaõppetingimused Rutja harjutusalal muutuvad järjest paremaks. Oma panuse andsid selleks hiljuti 1. jalaväebrigaadi ja Belgia pioneeriüksused. Foto: Hannes Reinomägi

Rutjal paikneva Kaitseliidu Viru maleva harjutusala arendamiseks tehti aprilli alguses esimesi välikindlustustöid.

1. jalaväebrigaadi pioneeripataljoni allüksused ja Belgia pioneeriüksus said viie päeva vältel valmistuda ühtlasi nädala pärast algavaks suurõppuseks Kevadtorm: ühiste jõududega ehitati Rutjale jalaväerühma kaitsepositsioonid koos raskemate relvade laskepositsioonide ning muu sinna juurde kuuluvaga.

Tööde ladusaks tegemiseks kasutasid liitlased oma rasketehnikat.

Ehitustöid kohapeal vaatamas käinud Kaitseliidu Viru maleva pealiku kolonelleitnant Viktor Kalnitski sõnul avaldas nähtu muljet. "Väga korralik töö. Kaevamist oli ikka palju ja belglased tõid selle tarbeks kohale ka oma pioneeritehnika," tähendas ta.

Kalnitski kinnitusel kasutavad rajatisi edaspidi väljaõppe eesmärkide täitmiseks Viru maleva kaitseliitlased. "Arendame edasi, et tulevikus saaks sellest kõikidele tingimustele vastav laskeväljaõppeala," lisas kolonelleitnant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles