Väike-Maarja vald pidas sünnipäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontserdil esinesid ka noored viiuldajad.
Kontserdil esinesid ka noored viiuldajad. Foto: Ilve Tobreluts

Laupäeval tähistati Väike-Maarja rahvamajas valla moodustamise 20. aastapäeva ja austati inimesi, kes on andnud koduvalla arengusse suure panuse.

Väike-Maarja vald moodustati endise Väike-Maarja külanõukogu aladele 1991. aasta detsembris. Pärast kohalike omavalitsuste volikogude valimisi 2005. aasta oktoobris ühinesid Väike-Maarja ja Avanduse vald Väike-Maarja vallaks. Lääne-Viru maakonna ühe suurema valla territoorium on 457,81 km² ja elanikke käesoleva aasta alguse seisuga 5056.

Pidupäeva aktusel esines Väike-Maarja gümnaasiumi tütarlastekoor dirigent Ly Ipsbergi juhatusel. Endised vallavanemad Olev Liblikmann ja Sven Kesler ning kauaaegne õpetaja ja vallavolikogu liige Mall Võhandu meenutasid aegu, kui optimismiga alustati just taasiseseisvunud Eestis Väike-Maarja vallas uue elu ülesehitamist.

“Raskustest ja tagasilöökidest hoolimata on seda optimismi ja teotahet jätkunud väikemaarjalastel tänini,” nentis oma tervituskõnes Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Aktusel autasustati Väike-Maarja valla tänavuse Kauni Kodu konkursi paremaid. Tunnustuse osaliseks said perekond Haus (Vao küla), perekond Niinemets (Määri küla), Madis Soomer (Vao küla), Tiiu Laidro (Avanduse küla), perekond Kivistu (Liivaküla), perekond Paas (Väike-Maarja), perekond Teidla (Vao küla) ja perekond Alt (Triigi küla).

Valla tänukirja ja Paavo Kivise äsja trükist ilmunud raamatu “Lurich” sai kauaaegne Väike-Maarja turismikorraldaja Ellu Moisa, keda tänati 25aastase panuse eest paikkonna väärtuste säilitamisel ja tutvustamisel.

Tänukirja ja raamatuga “Lurich” tunnustati firmat Reinpaul. Ettevõte oli maakonna edukaim tänavuses Äripäeva ettevõtete TOPis ja samuti hinnati firma mitmekülgset panust valla spordielu edendamisel.

Maavanema tänukirja ja raamatu “Lurich” said 20aastase töö eest vallas volikogu esimees Olev Liblik­mann, valla tehniline sekretär Virve Vaarik, raamatupidaja Heli Vetik ja valla avaliku teabe ja spordiosakonna juhataja Ilve Tobreluts.

Üritusel tehti teatavaks valla tunnuslause konkursi võitjad. Internetihääletuse võitis Kalju Erras, tunnuslause “Uutele tuultele avatud” autor.

Konkursikomisjon tunnistas parimaks tunnuslause “Vaimu ja väega”, autorid Jaak Läänemets ja Kadri Kopso.

Aastapäevakontserdi operetimuusikast andsid estoonlased ­Janne Ševtšenko (laul), Andres Köster (laul) ja Piia Paemurru (klaver).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles