ERR: Narva elektrijaam sulgeb vanad energiaplokid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Elektrijaam.
Narva Elektrijaam. Foto: Peeter Langovits

Narva Elektrijaamad peatavad alates 1. jaanuarist Balti Elektrijaama kolme energiaploki töö ning sulgevad 1. aprillil neist kaks lõplikult, vanad energiaplokid suletakse karmistunud keskkonnanõuete tõttu.

Balti Elektrijaama energiaplokkide katlad, turbiin ja generaator on käigus olnud juba liiga kaua, et neid remontima hakata. Teises elektrijaamas, Narvast paarikümne kilomeetri kaugusel Mustajõel asuvas Eesti Elektrijaamas ehitatakse juba uusi energiaplokke, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Narva Elektrijaamade juhataja Tõnu Aas rääkis, et plokkide kinnipaneku põhjustabki alates 1. jaanuarist 2012 kehtima hakkav väävlipiirang, mis muutub 60 tuhandelt tonnilt 25-le tuhandele tonnile.

Ta kinnitas, et elektripuudust Eestis ei tule, sest Eesti Elektrijaama uuendatud plokid ja Balti Elektrijaama ainus uus plokk suudavad energiavajaduse rahuldada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles