Kaliküla kadakavälu hoiab kohalikke ärevil

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Kunda lähedal Kalikülas on kohalike kurvastuseks kadakaid maha raiutud. Küsimustele aga keegi ei vasta.
Kunda lähedal Kalikülas on kohalike kurvastuseks kadakaid maha raiutud. Küsimustele aga keegi ei vasta. Foto: Meelis Meilbaum

Viru-Nigula vallas Kalikülas tehti mõni aeg tagasi puuderaiet, mis tabas kohalikke kui tuulepööris. Ülekohut tunnetades pöörduti keskkonnainspektsiooni poole, kuid ametnikud rikkumist ei näe. Kohalikke häirivad ka kuuldused maa edaspidise võimaliku kasutamise eesmärkidest.

Kaliküla raietööst järele jäänud puude- ja põõsarisu on küll ära koristatud, kuid inetud tüükad laiuvad edasi. 40 aastat kalikülalane olnud Maie Kõiva on asjaga leppinud – ei saa ju maha võetud toomingaid, pihlakaid ega kibuvitsu tagasi istutada. “Tegu on tehtud. See oli hirmus röövimine, tehku siis vähemalt plats korda,” sõnas Kõiva. Küll aga pole ta rahul sellega, et keskkonnainspektsioonist pole kirjalikule päringule suudetud seni vastust anda. “Miks ja kelle loal need kadakad raiuti? Miks seda tehti nii halvasti?” küsis Kõiva.

Teema on üles võetud kinniseks kuulutatud vallavalitsuse istungil. Kalikülas kohapeal on käinud olukorraga tutvumas ka omavalitsuse liikmed, kuid külarahvas tunneb ikka, et on infosulus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles