Paistu vald rajab moodsa sotsiaalkeskuse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavanem Ene Saar ja sotsiaaltöötaja Sirli Toom usuvad, et keskus sobib vallamaja lähedal paiknevale krundile hästi.
Vallavanem Ene Saar ja sotsiaaltöötaja Sirli Toom usuvad, et keskus sobib vallamaja lähedal paiknevale krundile hästi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kevadel plaanitakse Paistu vallamaja lähistel lüüa kopp maasse, et rajada sotsiaalkeskus. Üürilised peaksid sellesse kolima jõuludeks.

Paistu vallavanem Ene Saar ütles, et maaküttega hoone esimesel korrusel neljas ühetoalises korteris hakkavad elama liikumispuudega inimesed. Kahe korteri peale on seal avar duširuum ning liikuda saab ratastoolis. Teisele korrusele tuleb kaks kahetoalist ja kümme ühetoalist korterit. Neist igaühes on tualett ja duširuum, kööginurk, interneti- ja telefoniühendus ning pesumasina paigaldamise võimalus.

Esimesele korrusele tulevad ka sotsiaaltöötajate ruumid ning ametisse saab asuda hambaarst.

«Sotsiaaltöötaja toetab ja kui vaja, aitab majaelanikel asju ajada. Tema käsutusse antakse elektriauto ning klientide soovi korral lahendatakse toitlustusküsimus valla koolisööklate abiga,» selgitas vallavanem.

Sotsiaalkeskuse elanikel peaks olema mugav kasutada raamatukogu ja sauna, mis on naabruses paikneva vallamajaga ühe katuse all.

Tulevast ehitist tutvustades ütles Ene Saar, et vaba aja ruumi võivad kasutada kõik majaelanikud ning sellest võib saada päevakeskus. Tulevikus kavandatakse sinna ka koduhoolduse korralduse keskpunkt.

Algul oli Paistu vallal kavas osaleda sel kevadel Viiratsis avatud eakate hooldekodu rajamises koos Viljandi linna ning Viiratsi ja Saarepeedi vallaga. Viimaks otsustas Paistu sellest ettevõtmisest siiski taanduda.

«Kui koostööprojekti kavandasime, oli idee ulmeliselt ülepaisutatud ning meie osa KOIT-kavast saadud toetuses olnuks üsna väike. Leidsime, et seda toetust on võimalik otstarbekamalt kasutada,» selgitas Ene Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles