Pärnus võib merevee tase tõusta kriitilise piirini

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Ants Liigus

Ilmajaama ennustuse kohaselt võib Pärnus laupäeva keskpäevaks tõusta merevee tase kriitilise piirini ehk 160 sentimeetrit üle keskmise taseme.

Ilmajaama ennustuse kohaselt võib Pärnus laupäeva keskpäevaks tõusta merevee tase kriitilise piirini ehk 160 sentimeetrit üle keskmise taseme.
Ilmajaama ennustuse kohaselt võib Pärnus laupäeva keskpäevaks tõusta merevee tase kriitilise piirini ehk 160 sentimeetrit üle keskmise tasemeIlmajaama ennustuse kohaselt võib Pärnus laupäeva keskpäevaks tõusta merevee tase kriitilise piirini ehk 160 sentimeetrit üle keskmise taseme.

Laupäeval kella 10.30 ajal mõõdeti Pärnus merevee tasemeks 145 sentimeetrit üle keskmise.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi teatel tõuseb laupäeval meretase Eesti läänerannikul. 

Pärnus tõuseb meretase laupäeva keskpäevaks kriitilise taseme +160 sentimeetri lähedale, jäädes praeguse prognoosi järgi vahemikku +140 kuni +160 sentimeetrit.

Pärnus on veetaseme kriitiliseks piiriks 160 sentimeetrit üle keskmise. Kriitiline veetaseme piir on kokkuleppeline ning see iseloomustab veetaset, mis ei kujuta endast inimestele otsest ohtu. Kriitilisest tasemest ülespoole on võimalikud veekahjustused.

Veetaseme seisu saab vaadata Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi veebilehelt www.emhi.ee, kui valida ilmavaatlused/meri/pärnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles