Türi võimuliit kipub lagunema

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esindaja, Türi abivallavanema Üllar Vahtramäe ning valimisliidu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik esinumbri ja vallavanem Aivo Prüsseli vahele on tekkinud lahkheli.
Reformierakonna esindaja, Türi abivallavanema Üllar Vahtramäe ning valimisliidu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik esinumbri ja vallavanem Aivo Prüsseli vahele on tekkinud lahkheli. Foto: Tiit Reinberg/ Järva Teataja

Reformierakond süüdistab avalikult oma koalitsioonipartnerit valimisliitu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik ja vallavanem Aivo Prüsselit selles, et nad juhivad valla pankrotti.

Türi vallavolikogu Reformierakonna liikmed avaldasid eile pressiteate, milles teatavad, et neile esitatud 2012. aasta eelarve eelnõu on selges miinuses ja vallavanema pakutud lahendused juhivad valda pigem pankroti suunas.
«Kummastust tekitavad vallavanema ettepanekud, mille kohaselt tuleb müüa vallale kuuluvaid maju ja saadud rahast tõsta valla töötajate palka,» ütles Türi vallavolikogu reformierakondlasest aseesimees Jaan Arvola. «On elementaarne majandamispõhimõte, et ühekordsetest tuludest ei tehta pikaajalisi kulutusi.»
Vallavanem tahab vara müügiga palku tõsta
Arvola ütlust mööda ei vaidlusta reformierakondlased vajadust tõsta eelkõige lasteaiatöötajate ja õpetajate palka, kuid seda ei saa teha vara müügi rahast. «Kui toimida nii, nagu praegu plaanitakse, jõuame olukorrani, kus vallatöötajatele pole üldse võimalik palka maksta,» lausus ta.
Arvola tunnistas, et Türi koalitsiooni kuuluva Reformierakonna ja valimisliidu Türi Sotsiaaldemokraatlik Valik maailmavaade on erinev. «Asjad pole siin nii, nagu peaks, ja tahtsime selle avalikult välja öelda, sest valla juhtimine peabki olema avalik,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles