Robert Viiber sõlmis Tšehhis uue lepingu

Margus Martin
, reporter
Copy
Pikakasvuline rakverlasest sidemängija Robert Viiber jääb veel vähemalt üheks hooajaks mängima Tšehhi võrkpalliliigasse.
Pikakasvuline rakverlasest sidemängija Robert Viiber jääb veel vähemalt üheks hooajaks mängima Tšehhi võrkpalliliigasse. Foto: Dominika Holčíková

Lõppenud hooajal Odolena Voda Aero meeskonnaga Tšehhi võrkpalli meistriliigas veerandfinaali jõudnud Robert Viiber sõlmis sama klubiga uue ühe aasta pikkuse lepingu.

Rakverest pärit 22-aastane ja 205 sentimeetrit pikk sidemängija lausus, et on tehtud otsusega rahul ja põhjendas: "Esiteks saan seal täis mänguminutid. Teiseks tunnen, et suudan seal veel areneda, ja kolmandaks tean, kuidas sealne süsteem toimib."

Samuti märkis Viiber, et soovis vältida teiste pakkumiste ootamisega kaasnevat stressi. "Võibolla oleksin saanud parema kvaliteediga tiimi ja pakkumise, aga kunagi ei tea. Lootsin küll, et saan seal tugevamasse tiimi, aga kõikidel oli sidemängijatega leping juba olemas," lisas võrkpallur.

Rakverlast esindava kodumaise agentuuri Kokkuta Management esindaja Märt Pajusalu nimetas Robert Viiberi otsust senise koduklubiga lepingut pikendada edasist karjääri silmas pidades targaks ja läbimõelduks. "Tšehhi liiga on taseme poolest Euroopas kindlasti hirmkõvade liigade kannul. Ideaalis oleks võinud ehk Tšehhi mõne medalimeeskonnaga lepingu sõlmida, huvi oli isegi sealtpoolt olemas, kuid siis oleks küsimärgi alla sattunud mänguaeg," rääkis Pajusalu.

Ta lisas, et selles vanuses on ülimalt oluline pidevalt mängida ja vastutust kanda. "Klubiga sõlmiti üheaastane leping ning ei saa välistada, et Viiber peale järgmist hooaega mõne Tšehhi esimese otsa klubiga lepinguni jõuab," tähendas Märt Pajusalu.

Teise positiivse asjaoluna sõlmitud lepingu puhul nimetas Kokkuta Managemendi esindaja seda, et mängija saab nüüd keskenduda rahvuskoondise treeningutele. "Paratamatult kaasneb klubiotsinguga omajagu stressi ning peavalu, mis ühel hetkel võivad tegemisi pärssida. Seega igati positiivne otsus," ütles Pajusalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles