Tapa vald toetab perearste tuhande euroga

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa abivallavanem Ene Augasmägi lausus, et perearstide tegevuse toetamine aitab tagada kvaliteetse teenuse.
Tapa abivallavanem Ene Augasmägi lausus, et perearstide tegevuse toetamine aitab tagada kvaliteetse teenuse. Foto: Meelis Meilbaum

Tapa vallavolikogu võttis vastu perearstide toetamise korra, mille põhjal on igaaastane toetus vallas tegutseva perearsti tegevuskulude osaliseks katmiseks 1000 eurot.

“Tervishoid on riigi rahastada, aga omavalitsusel on õigus perearstide tegevust täiendavalt rahastada,” selgitas Tapa abivallavanem Ene Augasmägi. “Tapa vald on seda ka varem teinud, kuid toetus oli pisut väiksem – kuni 900 eurot aastas.”

Perearstide toetamise kord reguleerib Tapa vallas tegutsevate ja tegevust alustavate perearstide töö soodustamist, eesmärk on tagada Tapa valla ­elanikele perearstiteenuse kättesaadavus ja kvaliteet vähemalt senisel tasemel.

Lisaks igaaastasele 1000-eurosele perearstide toetusele tegevuskulude osaliseks katmiseks eksisteerib uue korra kohaselt veel kaks toetuse alaliiki. Kuni 5000 euro suurust ühekordset toetust saavad taotleda Tapa vallas tegevust alustavad perearstid ja kuni 1000-eurost ühekordset toetust välisriigist saabunud üldarstid.

Veel saavad alustavad perearstid või välisriigist saabunud üldarstid taotleda soodustust keeleõppe ja elamispinnaga seotud kulude hüvitamiseks vastavalt kuludokumentidele. Soodustust antakse kuni viieks aastaks. Elamispinnaga seotud kulude hüvitamise soodustust antakse tingimusel, et soodustuse saaja elukoht on rahvastikuregistri andmetel Tapa vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles