Marko Pomerants: keegi peab Aseris eestööliseks hakkama (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Marko Pomerants on veendunud, et Aseri reostuse saanuks juba ammu likvideerida, kui probleemi ei pillutaks nagu surnud Pitsut ühest aiast teise.
Marko Pomerants on veendunud, et Aseri reostuse saanuks juba ammu likvideerida, kui probleemi ei pillutaks nagu surnud Pitsut ühest aiast teise. Foto: Meelis Meilbaum

Aseri reostuse lugu on igivana, lekkivate masuudimahutite saaga algas kaheksa aastat tagasi. Omal ajal keskkonnaministriametit pidanud Marko Pomerants alustaks probleemi lahendamist ümarlauast, aga selleks peab keegi initsiatiivi võtma, mitte seadusepügalaid ühelt asjaosaliselt teisele põrgatama.

Tänavu kevadel, kui lumi sulas, sai keskkonnainspektsioon teate, et Aseris imbub pinnasest vikerkaarevärvilist vedelikku. See ei juhtunud seal kandis esimest korda ja reostuse allikas on ka enam-vähem teada: vana tellisetehase masuudimahutid. Inspektsioon saatis maatüki omanikule Aseri Sadamale ettekirjutuse, et viimane takistaks reostuse levikut merre, aga sadam vaidlustas selle ja kohus peatas ettekirjutuse täitmise.

Masuut või see, mis reostust põhjustab, ei tea aga juriidilistest nõksudest midagi ning lekib edasi. Virumaa Teataja palus Marko Pomerantsil kõnelda, kuidas tema selles situatsioonis käituks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles