Tapale rajatakse autode automaatpesula

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapale Loode tänavale kerkib automaatpesula.
Tapale Loode tänavale kerkib automaatpesula. Foto: Tapa vallavalitsus

Tapale Loode 7 maaüksusele hakati ehitama linna esimest autode automaatpesulat.

Abivallavanem Andrus Freienthali sõnul on sel maatükil üsna kirju ajalugu. Kunagi asus sel nõukogude relvajõudude rajatud kahekorruseline korterelamu. Pärast vägede väljaviimist vahetas kinnistu mitu korda omanikku, kuid hoone olukorra parandamiseks ei teinud ükski uus peremees midagi. Hoone lagunes ja muutus ohtlikuks. “Vald tegi viimasele eraomanikule ettepaneku kinnistu vallale tasuta üle anda ning lõpuks omanik nõustuski,” lausus Freienthal.

“Vald sai kinnistu omanikuks tingimusega, et lammutab sellel asuva linnapilti kahjustava inetu ja ohtliku hoone ning võtab lammutuskulud enda kanda,” lisas ta.

Pärast hoone lammutamist ja maaala korrastamist pandi kinnistu müüki ning selle ostis Tapa NP OÜ. Kinnistule koostati detailplaneering, kooskõlastati projekt autopesula rajamiseks, väljastati ehitusluba ning praegu ehitustööd käivad. “Autopesula rajamise mõtet toetas ka kaitsevägi, sest sõjaväebaas laieneb, linnakus teenib väga palju autoomanikke,” märkis abivallavanem. Rajatav automaatpesula asub kaitseväelinnaku naabruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles