Rakke maapoiss võitis noore taluniku kutsevõistluse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kombainijuhtimise simulaator Järvamaa kutsehariduskeskuses, "roolis" on äsja talunike kutsemeisterlikkuse võistluse võitnud Felix Lavrentjev.
Kombainijuhtimise simulaator Järvamaa kutsehariduskeskuses, "roolis" on äsja talunike kutsemeisterlikkuse võistluse võitnud Felix Lavrentjev. Foto: Dmitri Kotjuh

Rakke lähistelt pärit Felix Lavrentjev võitis möödunud nädalavahetusel Türil toimunud noortaluniku kutsemeisterlikkuse võistluse. See oli hiljuti Järvamaa kutsehariduskeskuse lõpetanud noormehele juba teine selline tiitel – ka tunamullu osutus ta sama võistluse parimaks.

Noore taluniku kutsemeisterlikkuse võistlus koosneb kümnest alast. "Mulle sobis kõige rohkem traktori täpsussõit," lausus Lavrentjev. "Alad on ikka seinast seina: näiteks või valmistamine, kultivaatori pii vahetus, looma eluskaalu määramine," lisas ta.

Lavrentjev lõpetas tänavu talvel kutsehariduskeskuses neljanda taseme õppe, kuid see ei tähenda, et tal kooliga nüüd sidemed läbi on. Nimelt kavatseb ta sügisel jätkata viienda taseme õpet ja juba praegu tegeleb ta nooremate kaasõpilaste juhendamisega.

"Tubli poiss on," iseloomustas oma õpilast Marek Kõbu, Järvamaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja. "Näiteks on meil esimesel kursusel usinamatel võimalik saada traktoristi luba, Felix oli kohe hakkamas. Praegu juhendab ta juba nooremaid – kutsehariduskeskusel on oma väike majand, kus tööd saavad nii traktoristid kui ka teiste ametite esindajad," rääkis Kõbu.

"Sügisel astun viienda taseme õppesse, ja kui see läbi saab, siis vaatan edasi," rääkis Felix Lavrentjev. "Kunagi võiks mul ikka oma talu olla. Tänapäeva talunik peab ka teoorias tugev olema, nii et kooliteadmised ei jookse üle külje maha." (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles