Papiaru tänava ristmik võib ettevõtete abiga saada ajutise lahenduse

Katrin Uuspõld
Copy
Plaan Papiaru ja Näituse tänava ristmik osaliselt raskeveokitele sulgeda ei sobi ettevõtetele – arutusel on variant, et ettevõtted, kes teed kasutavad, remondivad seda oma kuludega.
Plaan Papiaru ja Näituse tänava ristmik osaliselt raskeveokitele sulgeda ei sobi ettevõtetele – arutusel on variant, et ettevõtted, kes teed kasutavad, remondivad seda oma kuludega. Foto: Meelis Meilbaum

Kuna rasketehnika transiitliiklus on suurenenud ning Näituse ja Papiaru tänava ristmik on kehvas seisukorras, oli Rakvere vallal plaanis sulgeda alates 1. juunist Papiaru tänav osaliselt üle kaheksatonnise registrimassiga veoautode liikluseks, sest riik jättis rahuldamata Rakvere valla esitatud transiitteede remondi toetuse taotluse.

Mitu ettevõtet, kelle sõidukid nimetatud ristmikku tihti läbivad, kohtusid hiljuti JELD-WEN-i eestvedamisel valla esindajatega, et anda teada, kuivõrd olulisel määral selline otsus mõjutab neid, kes seda teed iga päev transpordiks kasutavad.

“Kuulasime ettevõtjad ära ning lähipäevil teeme otsuse,” kommenteeris Rakvere vallavanem Maido Nõlvak. Nimelt tulid ettevõtjad välja ettepanekuga leida ajutine lahendus: freesida ettevõtete finantseeringul asfalt, panna peale uus ning laiendada pöörderaadiusi.

“Selline lahendus peaks vastu ehk paar-kolm aastat, kuni asfalt suure koormuse tõttu mureneb ja tekivad augud. Vallana tahame töö teha kapitaalselt ehk kogu ristmiku sügavuti üles kaevata, rajada tugeva aluse, mis raskeveokitele vastu peaks,” rääkis Nõlvak.

Vald saab sellise töö ette võtta, kui saadakse riigilt rahastus. Nõlvaku sõnul teeb vallavalitsus otsuse Papiaru tee kohta lähiajal, kuid tõenäoliselt otsustatakse ettevõtjate pakutud variandi kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles