Kõige rohkem taotleti PRIA-lt mesilasperede toetust Tartu- ja Lääne-Virumaal

Marju Lina
Copy
Lääne-Virumaa mesinikud olid ühed usinamad toetusetaotlejad.
Lääne-Virumaa mesinikud olid ühed usinamad toetusetaotlejad. Foto: PEETER K

2019. aastal esitas PRIA põllumajandusloomade registrile oma andmed 1911 mesinikku. TARU toetust sai tänavu taotleda esimest korda ja seda võimalust kasutas 1385 mesinikku üle Eesti.

Keskmiselt on mesinikel, kes toetust taotlesid, 21 mesilasperet. Suurimad Eesti mesilad on 100–200 taruga.

Alates tänavusest jaanuarist on registrit teavitanud mesilaste pidamisest 331 uut mesinikku, kellel on 458 mesilat 3400 perega.

PRIA registrite osakonna juhataja Kiido Levin avaldas heameelt selle üle, et üha enam mesinikke on oma mesilad registrisse kandnud. "Mesilate asukohtade teavitamine on vajalik selleks, et põlluharijad saaksid vältida mesilate lähistel asuvate põldude pritsimist mesilaste korje ajal."

TARU toetust makstakse riigieelarves ettenähtud vahenditest. Tänavu on toetuse eelarve suurus 600 000 eurot. Ühikumäära kehtestab PRIA hiljemalt 1. detsembriks ja toetus makstakse taotlejatele välja hiljemalt tänavu 31. detsembriks.

Toetust antakse mesilasperede kohta, keda mesinik pidas PRIA põllumajandusloomade registri andmetel praeguse aasta 1. mai seisuga. Toetuse saamiseks peab taotlejal olema vähemalt üks mesilaspere ja ta peab pidama taotlusel märgitud arvu mesilasperesid 15. juunini.

Lääne-Virumaal taotleti toetust 3789 mesilaspere pidamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles