Põleng jättis Rakke laululavast järele vaid plekid ja tukid

Margus Martin
, reporter
Copy
Looduslikult kaunis paigas Rakke linnamäel seisnud laululava oli üks kohalikke kultuurisümboleid, kus viimastel aastatel tegevust ei toimunud. Tuleroaks langenud kõlakoda paistis kohalike sõnul silma väga hea akustika poolest ning oli kuni õnnetuse hetkeni korralikus seisus.
Looduslikult kaunis paigas Rakke linnamäel seisnud laululava oli üks kohalikke kultuurisümboleid, kus viimastel aastatel tegevust ei toimunud. Tuleroaks langenud kõlakoda paistis kohalike sõnul silma väga hea akustika poolest ning oli kuni õnnetuse hetkeni korralikus seisus. Foto: Meelis Meilbaum

Ööl vastu reedet, kui Rakke rahvas oli unne suikunud, kiirustasid kolme päästekomando päästjad ning vabatahtlikud kustutama aleviku servas lausleegiga põlevat laululava. Tulekahju likvideeriti, kuid kultuurisümbol hävis täielikult.

Väike-Maarja, Koeru ja Jõgeva komando pritsimehed lõpetasid raskesti ligipääsetavas paigas üle kolme tunni kestnud kustutustööd kella kolmveerand nelja paiku hommikul. Juhtunu täpsemad asjaolud ja põhjused selgitab edasine menetlus, kuid arvatakse, et tegemist võis olla pigem hooletuse kui tahtliku süütamisega.

Samal ajal kui päästeameti eksperdid eile ennelõunal sündmuspaika uurisid, jalutas laululava juures kohalik elanik Arno, kes nentis: “Ilus kõlakoda oli, aga nüüd on ainult pleki- ja tukihunnik.” Mehe ütlusel ei usu ta, et tulekahju põhjuseks võis olla vana elektrikilp. “Kilp oli hoopis teisel pool sellest kohast, kus on suurema põlengu jäljed,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles