Rakvere juhid otsisid põhjanaabritelt vastuseid

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Haminas kasutusel olev purikatus on üleval vaid suvehooajal. Seesuguse purikatuse ülespanek ja mahavõtmine läheb Hamina linnale igal aastal maksma ligikaudu poolsada tuhat eurot.
Haminas kasutusel olev purikatus on üleval vaid suvehooajal. Seesuguse purikatuse ülespanek ja mahavõtmine läheb Hamina linnale igal aastal maksma ligikaudu poolsada tuhat eurot. Foto: Eva Samolberg-Palmi

Möödunud nädala teises pooles külastas Rakvere linna delegatsioon põhjanaabreid Soomes, et sealsete kogemuste toel astuda edasi sammuke uuenduskuuri läbivale laululavale plaanitava purikatuse suunas.

Vajaduse purikatuse järele on tinginud asjaolu, et Rakvere laululava ei ole kontserdipaigana korraldajatele atraktiivne, kuna alati tuleb arvestada ilmaga, mis teadupärast on heitlik. Sama tõdesid Rakvere delegatsiooni võõrustajad Soomes. Hamina sündmuste tootmisjuht Paula Kouki kõneles, et purikatus iseenesest ei ole see, mis ürituste korraldajad linna tooks, kuid see on hea müügiargument, mis annab korraldajaile kindlustunde, et ettevõtmine õnnestub iga ilmaga. Hamina tuntuima suveürituse, üle aasta toimuva Hamina Tattoo kunstiline juht Lassi Ikäheimo oli veendunud, et ilma katuseta ei oleks nende festivalil nii suurt kõlapinda. 1990. aastast toimuvat militaaransamblite festivali külastas 2018. aastal ligikaudu 150 000 turisti.

Rakvere linna kultuurikeskuse juht Eve Alte avaldas lootust, et kui kreisilinn kord laululava kohale katuse saab, muutub paik peokorraldajaile kutsuvaks aga just selle tõttu, et tegemist on ainsa omataolise katuselahendusega Eestis ning et Rakverel on teiste linnade suhtes mugav asukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles