Getoekspressi kohvikus seatakse vastamisi usk ja teadus

Inna Grünfeldt
Copy
Pastor Gunnar Kotiesen saab vanadele mootorratastele hääled sisse.
Pastor Gunnar Kotiesen saab vanadele mootorratastele hääled sisse. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere teater avab laupäeval, 8. juunil kell 14 raudteegetos (Näituse 4b hoovis) tänavatoidukohviku Getoekspress, kus vesteldakse, vaieldakse, kuulatakse muusikat ja näitust.

Kohvikus ja getobutiigis Nana Pipi Riidekapp mängib muusikat Märten Matsu ja on võimalik kuulata näitust “Heligeto”. Kell 14.30 vestleb Kärt Devaney Minni Riariga taaskasutusest, tekstiilitööstusest ja kõigest, mida Minni on näinud oma reisidel arengumaade tööstusettevõtetesse. Kell 15 toimub taaskasutusmoenäitus, kus on esindatud meistrimärgid Nana Pipi, MonEriL ja Marta Cycles.

Kell 17.15 algab sarjas “RT vestleb” debatt “Usk vs. teadus”, kus Urmas Lennuki juhtimisel räägivad füüsik, kosmose- ja kaitsetehnoloogia professor Mart Noorma ja Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen.

Mart Noormal aitab füüsika – loodust kirjeldavate mudelite loomise kunst – leida ammendavaid vastuseid ka inimese eksistentsiaalsetele küsimustele. Tema usub, et elu mõte on selge ja lihtne, kuid iga inimene peab selle teadmiseni jõudmiseks käima läbi oma tee.

Gunnar Kotiesen, nelja lapse isa, kirglik vanatehnikahuviline, ametilt ja kutsumuselt pastor, noorsootöösse panustaja, on kindel, et elu on looja kingitus, mille tulem sõltub suurel määral elavast ja tähendusrikkast suhtest “temaga”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles