Eesti Post kutsub esitama ettepanekuid järgmise aasta postmarkide tarvis

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Millise tähtsündmuse jäädvustaksid sina postmargile?
Millise tähtsündmuse jäädvustaksid sina postmargile? Foto: Eesti Post

Eesti Post kutsub kõiki tegema ettepanekuid Eesti riigielu-, ajaloo-, kultuuri- ja muude tähtsündmuste ning teemade kajastamiseks postmarkidel.

"Postmark on väärikas võimalus, tähistamaks olulist sündmust riigis ja ühiskonnas," ütles Eesti Posti juhatuse liige ja postiäri juht Kaida Kauler. "Tänavu on näiteks saanud oma postmargi 700. aastapäeva tähistav Tallinna toomkool ning sajanda sünnipäevani jõudnud Eesti Punane Rist, Tallinna ülikool, Eesti Pank, Metrosert ja patendiamet. Väärikatest isikutest on postmark välja antud Johann Voldemar Jannseni 200. sünniaastapäevaks ning Gori [Vello Aguri] 125. sünniaastapäevaks."

Margiettepaneku esitamisel tuleb sõnastada sündmuse või teema nimetus, kirjeldada sündmust või teemat lähemalt ja põhjendada selle olulisust.

Rahvusvaheliste UPU (Universal Postal Union) reeglite järgi peab postmargi temaatika ja kujundus olema tihedalt seotud väljalaskva riigi kultuurilise identiteediga, aitama kaasa kultuuri levitamisele või rahu hoidmisele, olema poliitikavaba ning ei tohi olla isikut ega riiki solvav.

Tähtpäevadest või sündmustest väärtustatakse margiga suuri juubeleid, üldjuhul näiteks 100, 125, 150 aasta täitumist. Elavatest inimestest antakse üldjuhul marke välja ainult presidentidele ja olümpiavõitjatele, äriettevõtetele üldjuhul marke välja ei anta (selleks on võimalik kasutada teenust Minu Mark).

Ettepanekud 2020. aasta postmarkide kohta on oodatud septembri lõpuni. Laekunud ettepanekute vahel teeb valiku Eesti Posti emissioonikomisjon hiljemalt oktoobri lõpuks.

Ettepanek tuleb esitada AS-i Eesti Post emissioonikomisjonile kirjalikult. Paberkandjal ettepanekud palutakse saata aadressil AS-i Eesti Post emissioonikomisjon, Pallasti 28, 10001 Tallinn või e-kirjaga aadressil postmark@omniva.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles