Sauna taga esindusväljaku ääres (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Anu Viita-Neuhaus.
Anu Viita-Neuhaus. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Keskväljakul seisab juba mõnda aega ... aiamajakesest saun, mille seal paiknemine on nii esteetiliselt kui ka eetiliselt küsitav. Kas reklaammajake esindusväljakul tähendab, et džinn on pudelist välja lastud ja tulevikus võivad seal laiutada näidisautoeksemplarid ja treileritel reklaamtahvlid? Raha ei haise.

Saunafestivalist olid kerised vaevalt jahtunud, kui lendasin Rakverest mõneks ajaks ära. Tulemistega on nii, et Keskväljakust mööda sõites tean – olen koju jõudnud. Olgu selle mullavalliga nagu on, aga kollased kellukesekuplid, lendlevad veepärlid ja poiss jalgrattaga loovad kauni, õdusa ja kokkukõlava ansambli. Mulle meeldib.

Korras. Kõik on nii, nagu peab, jõudsin naastes mõelda. Viivu pärast ilmus vaatevälja miski, mis pani küsima: mis asi see on? Kas väljaku äärde on toodud kurikuulus eluheidikute suvila, on keegi ehitanud endale isikliku saunamaja või on saunafestivali melus üks ihuharimiskoht maha ununenud? Naiivne oleks mõelda, et see ka päriselt nii on. Majake väljakul on segadust tekitav.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles