Politseimuuseumis valiti kuulekaimat koera

Katrin Uuspõld
Copy

Laupäeval kõlasid Eesti politseimuuseumi õuel lasud ja liputasid saba koerad, sest teist korda peeti kuuleka koera päeva.

Kaks politseikoera koos koerajuhtidega tegid oma etteasteid jäljeotsimisest "kurjategija" kinninabimiseni. "Kõlasid ka kaks püssilasku, mis näitasid, et politseikoerad on ka nendega harjunud. Inimestele pakub alati huvi politsei koertebussi uudistamine ja politseinikega vahetu suhtlemine, sest tänaval sellisel moel selleks võimalust pole," rääkis Eesti politseimuuseumi direktor Andrus Eesmaa.

Välja oli kuulutatud ka koertenäitus ning kohale tulnud seitsme koera seast valiti pärast nende esitlemist ja trikkide näitamist välja ka kuulekaim koer. Tiitli viis politseimuuseumist koju Rakvere borderkolli nimega Q, kelle omanikuks on Kertlin Kallasmaa.

Q on poolteist aastat vana koer, kellega ta perenaine teeb koerasporti agility't ning frisbee'd.

"Borderkolli on selline tõug, kes lihtsaks kodukoeraks ei sobi, sest vajab aktiivset pererahvast ja rohkelt tegevust. Mina võtsin ta teadlikult spordi jaoks, tõin ta Tšehhist, kus praegu ta õed-vennad tegelevad ka frisbee'ga ehk püüavad lendavaid taldrikuid, kuid seda ala ei ole Eestis ametlikult koeraspordiks kinnitatud," rääkis Kertlin Kallasmaa, kes igapäevaselt töötab Rakvere Piimaühistus suurlooma veterinaarina. Tema kodus on lisaks Qle veel kaks koera, kellega käib vähemalt paar-kolm korda nädalas koos teiste harrastajatest koeraomanikega Sõmeru lähedal trenniplatsil.

"Politseimuuseumi korraldatud võistlus oli hea võimalus Qd proovile panna, et ta jälgiks mind, mitte teisi koeri ja inimesi, ja see tuli tal hästi välja. Ta ei olnud varem kuulekusvõistlusest osa võtnud, see on plaanis augustis," ütles Kertlin Kallasmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles