Rakvere sõpruslinn Lapua otsib lotomiljonäri: ehk teab teda tarvas Vallimäel?

Margus Martin
, reporter
Copy
Pensionile jäämise plaane pidanud Hillevi Hietalale kuuluv toidukiosk Rakvere sõpruslinnas Lapual on kümne miljoni euro suuruse lotovõidu järel popp koht. Nüüd tuleb eakal naisel vist oma plaanid ringi teha.
Pensionile jäämise plaane pidanud Hillevi Hietalale kuuluv toidukiosk Rakvere sõpruslinnas Lapual on kümne miljoni euro suuruse lotovõidu järel popp koht. Nüüd tuleb eakal naisel vist oma plaanid ringi teha. Foto: Ekraani kuvatõmmis

Rakvere kauaaegses sõpruslinnas Lapual sai läinud nädalalõpul paukselt kuulsaks kohalik Hietala toidukiosk. Nimelt osteti just sellest mitmele rakverlaselegi tuttavast putkast lotopilet, mis tegi laupäevaõhtusel võidunumbrite loosimisel ühe inimese kümne miljoni euro võrra rikkamaks.

Tegemist on põhjanaabrite ajaloo teise nii suure lotovõiduga. Soome ajakirjanduse viimaste päevade üks paeluvamaid uudiseid ajendas samal teemal Virumaa Teataja lehetoimetusele kirjutama ka Pentti Kangasluomat, kelle saadetud sõnumid sõpruslinnast Lapualt on ikka aeg-ajalt jõudnud maakonnalehe veergudele.

"Alustagu Pentti juttu mis teemal iganes, peagi räägitakse Eestist, Rakverest ja tarvast. Nüüd on jälle selline hetk," kirjutas Kangasluoma, raporteerides samas, et Soomes kümme miljonit eurot võitnud pilet müüdi Lapual Hietala toidukioskis. "Seda kirjutades ei tea ma veel, kes on võitja. Ehk teab seda tarvas Vallimäel. Hietala suguvõsa on osalenud Eestiga sõprussuhete arendamises 30 aastat. Insener Jarmo Hietala on üks seltsi asutajaid. Tarva monumendi jalamil on kuue Hietala suguvõsa liikme nimed."

Kahe linna pikki sõprussuhteid väärtustav Pentti Kangasluoma meenutas ühtlasi oma kirjas, et mõne päeva pärast, 21. juulil, möödub kolmkümmend aastat Rakvere ja Lapua esindajate esimesest kohtumisest Rakvere restoranis Nord.

"Eesti-poolseks teejuhiks oli Kadrina kirikuõpetaja Illar Hallaste. Rakveret esindasid linnapea Tiit Kullerkupp, tõlgina Mihkel Juhkami. Lapua kirikuõpetaja Esko Hautala juhtis Lapua Eesti Seltsi gruppi. Ka linnavolikogu liige ajakirjanik Pentti Kangasluoma oli osaline," märkis usin kirjasaatja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles