Vangla oleks Jõhvi äärepealt veeta jätnud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvis asuv Viru vangla.
Jõhvis asuv Viru vangla. Foto: Liis Treimann

Jõhvi veevarustussüsteemis kukkus reedel vee surve kriitilise piirini ning linna ähvardas veeta jäämine pärast seda, kui Viru vanglas kontrolliti tuletõrjehüdrante.

Järve Biopuhastuse tootmisdirektor Andra Pärnamäe ütles, et Viru vangla veetarbimine kasvas järsult reede hommikul kella kümne ajal ning kui tavaliselt tarbib vangla 15-20 kuupmeetrit tunnis, siis eile ulatus see 100 kuupmeetrini, kirjutab Põhjarannik.


Selline järsk tarbimise kasv langetas torustikus survet ning oli oht, et torudes tekib vaakum, mis lööb süsteemis liikuma setted ja rikub joogivee. «Oleme paanikas, meil pole sellist hulka vett kusagilt võtta, torud on veest tühjad,» kirjeldas Pärnamäe olukorda reedel pärast kella kahte päeval ning lisas, et nad andsid vanglale pool tundi aega põhjuste selgitamiseks ja hiiglasliku veetarbimise peatamiseks. «Vastasel korral oleme sunnitud lõpetama nende varustamise,» sõnas ta.

Poole tunni jooksul hakkaski vangla veetarbimine vähenema ning surve torustikes taastuma. Sellegipoolest vähendas Järve Biopuhastus eile õhtul vee andmist vanglale, et tagada normaalne varustus kogu Jõhvi linnas ajal, mil inimesed tulevad töölt ning vee kasutamine suureneb.

Viru vangla direktor Andre Lilleleht tunnistas ebatavaliselt suurt veekadu. Kõik sai alguse eile hommikul, kui vanglas hakati kontrollima tuletõrjehüdrante. Ja kuigi see testimine ei kestnud üle kahe tunni, jätkus suur veekadu ka hiljem. Direktori sõnul on ilmselt põhjus kusagil torustikus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles